Gazon rulou

pasi montaj rulouri gazon gradina Bogardens
pasi montaj rulouri gazon gradina Bogardens

Gradina de vis

Ai un teren gol pe care ai vrea să-l vezi verde cât mai repede? Te-ai mutat și vrei să te bucuri de o grădină cât mai curând? Ți-e dor să te plimbi cu tălpile goale pe iarba proaspătă?

Rulouri gazon

Ai nimerit unde trebuie! Îți explicăm imediat cum rulourile gazon sunt răspunsul la întrebările tale!

/

Meșteri in montaj gazon si Sisteme de irigatii

Prima întâlnire

Planul general

Dacă te-ai hotărât să treci la acțiune, contactează-ne! Vom veni în vizită pentru a face o evaluare a situației, pentru măsurători, și pentru a discuta aspectele esențiale: zonele pe care se vor pune rulouri gazon, configurația finală, amenajare peisagistică (flori, plante decorative, piatră naturală, etc), instalații de irigare, etc.

Vom efectua măsurători pentru a estima un preț pe metru pătrat, în această sumă fiind incluse și costurile de pregătire a terenului. După stabilirea tuturor parametrilor, vom stabili și timpul de livrare și execuție. Batem palma și trecem la treabă!

Scrie-ne
masuratori montaj rulouri gazon echipa Bogardens
infrastructura rulouri gazon echipa Bogardens

Infrastructură

Sistemul de Irigare

Înainte de orice altceva, se vor efectua lucrările de infrastructură - mai precis, instalația de irigare. Poți opta pentru o instalație manuală, ceea ce înseamnă că va trebui să acționezi aspersorul, dar există și o varianță cu aspersor automat, caz în care nu mai este nevoie decât să te bucuri de o irigare corespunzătoare la orele programate.

Oferim servicii de săpare mecanizată, cuplare a aspersoarelor la furtune și probă a instalației. După aceea se trece la montarea țevilor și a senzorilor de ploaie, iar ulterior acestor activități, se vor acoperi șanțurile create în prealabil și se va instala pompa de sistem.

O bază corectă

Pregătirea Terenului

Urmează pregătirea terenului pentru montarea rulourilor de gazon. Zona va fi curățată, vor fi eliminate resturile de vegetație, vor fi efectuate lucrări de săpare și frezare mecanizată (mărunțire), pentru a crea o bază ce asigură aderență.

Apoi vom egaliza și uniformiza solul, pentru a nivela suprafața și a nu permite denivelărilor sau gropilor să strice aspectul final. Este esențial ca toate porțiunile rulourilor de gazon montate să primească soare și apă în mod uniform. În jurul casei sau altor construcții, terenul va fi ușor în pantă, pentru a favoriza evacuarea apei în cazul unor ploi abundente.

Montaj Gazon Rulou - pregatire teren
Montaj Gazon Rulou - pregatire teren
Montaj Gazon Rulou - pregatire teren

Detaliile fac diferența

Amenajare Peisagistică

Dacă s-au stabilit detalii referitoare la amenajarea peisagistică, aceasta este etapa în care se vor planta florile sau arborii și, dacă se dorește, se pot face aranjamente din piatra naturală decorativă. Meșterii noștri se bucură de o sursă bună de arbuști, arbori, plante decorative și flori din pepiniera proprie! Pentru a descoperi diversitatea, aruncă un ochi pe pagina dedicată Pepinierei Bogardens.

De asemenea, lucrăm cu piatră naturală pentru crearea aleilor, suporturilor de flori, fațadelor caselor, gardurilor, balcoanelor, scărilor, teraselor, chiar și grătarului sau fântânilor arteziene.

amenajari gradini echipa de mesteri Bogardens

Rulouri gazon

De la vis la in-situ

În sfârșit am ajuns și la pasul cel mai important, acela în care începi să intuiești cum va arăta grădina sau terenul:montarea rulourilor de gazon! Rulourile se pot monta atât vara cât și iarna, însă ideal ar fi ca vremea să nu fie ploioasă și nici temperaturile prea scăzute. Rulourile de gazon vor fi descărcate mecanizat și întinse cât mai repede după primirea lor, fiindcă nu rezistă mult după recoltare. În cazul în care apar situații neprevăzute care necesită amânarea montajului, este recomandată păstrarea rulourilor într-un loc răcoros, la umbră, ferit de vânt.

Pentru aranjare, îmbunătățirea aderenței la sol și fixarea rădăcinilor, se va efectua tăvălugirea rulourilor gazon și se va iriga întreg gazonul prin inundare. Aspectul trebuie să fie mocirlos și uniform, deoarece zonele uscate vor crea un aspect neuniform și vor deveni pete maronii ulterior. Trebuie continuată irigarea periodică până la prinderea rădăcinilor firelor de iarbă, fără a permite pământului să se usuce complet între udări.

montare rulouri gazon echipa de mesteri Bogardens
montare rulouri gazon echipa de mesteri Bogardens

Rezultat final

După aproximativ 5 zile de la montare, în condiții optime (udare la timp, soare și temperaturi favorabile), deja rulourile de gazon nu se mai desfac și firele de iarbă încep să se ridice. Prima tundere a gazonului nou se poate face după 10 zile, iar atunci aceasta va fi la o treime din lungimea ierbii.

După ce ai reușit în sfârșit să obții un gazon frumos, nu-l neglija! Sunt necesare periodic lucrări de întreținere! Poți să apelezi la noi sau poți efectua singur lucrări de mentenanță lunară, minimum 2 intervenții: tundere și aplicare îngrășământ (sezonier sau all-season). Contactează meșterii Bogardens pentru produse profesionale și consiliere în cazul în care întâmpini probleme, și în cazul în care vrei să ne ocupăm de întreținerea rulourilor de gazon.

Contact
Montaj Gazon Rulou  Echipa Bogardsens - rezultat final